Orakeldeck van NehalenniaBela Síol heeft een schitterend orakel deck gemaakt van 33 kaarten allemaal rond de symboliek van de Godin Nehalennia. In haar boek beschrijft ze hoe ze met de Godin Nehalennia in aanraking is gekomen in Brazilië en hoe het kaartendeck gedurende jaren gegroeid is tot wat we nu in handen hebben.
Halverwege 2018 kwam het orakeldeck dan uiteindelijk uit!
Ik heb Nehalennia´s Orakeldeck nu een paar keer geraadpleegd; toen ik het net had, tijdens een Nehalennia ceremonie op Castlefest en onlangs nog een keer, en iedere keer krijg ik een heel treffende kaart die goed aansluit!
Ik vind het een geweldig deck en heb er dus een goede klik mee.
Een leuke introductie video over dit Orakeldeck vindt je hier op YouTube.com
Je kan een interview met Bela Síol lezen op Patheos.com


Op de foto: Martin Roek  &  Bela SíolIn September 2018 heeft Bela Síol in Haarlem en Dordrecht enkele workshops gegeven rond Nehalennia´s orakeldeck.
Ik ben naar een leuke, leerzame workshop van Bela Síol geweest in Dordrecht. We namen eerst alle kaarten in het deck één voor één door, waarbij ook je eigen associaties bij het deck besproken werden. Wanneer je op deze manier de kaarten gezamenlijk bekijkt gaan deze toch veel meer leven dan wanneer je alleen het bijbehorende boek doorleest. Daarna liet Bela Síol ons twee mogelijke kaartleggingen zien. Deze waren heel treffend, en leerzaam hoe je met deze leggingen om kon gaan. Heel bijzonder om dit orakel deck toegelicht te krijgen door de maakster van dit deck!!!
Bela Síol gaf tevens tijdens Nehalennia´s oogstfeest op 15 sept.2018 readingen met het door haar ontwikkelde orakeldeck van Nehalennia. Haar man Nick heeft veel foto´s gemaakt die ik voor dit artikeltje over Nehalennia´s oogstfeest mocht gebruiken. Mocht je de leerzame workshops van Bela Síol gemist hebben, zoals het er nu naar uitziet zal ze volgend jaar ook weer naar Nederland komen voor Nehalennia´s oogstviering, dus hou deze site in de gaten...

Irma, Annemieke, Antoinette, Martin, Bela en Jeannette
Foto gemaakt door Nick